Friday, 12 October 2012

JANGAN TERTIPU !!!!!!!!!!!!!!!!!


Juru JUAL Hartanah VS AGEN Hartanah


Sama tapi tidak serupa…bagi anda mereka sama sahaja, Jurujual Hartanah atau Perunding Hartanah, matlamat mereka sama iaitu mereka ingin menawarkan anda produk yang mereka ada, dalam industri ini dipanggil 'listing' , agar ada diantara property didalam listing mereka menarik minat anda.

Sewaktu anda melihat iklan atau 'search' di internet, anda mungkin 50% sudah tertarik dengan isi kandungan info yang disertakan, bersama gambar hartanah tersebut. 50% lagi adalah apabila mereka yang akan berurusan dengan anda, iaitu agen atau jurujual atau perunding hartanah anda.

Ini  kerana seorang agen, mereka boleh jadi seorang jurujual yang baik, tapi seorang perunding yang baik atau seorang perunding hartanah adalah seorang jurujual yang hebat!

Secara jujurnya saya sangat setuju agar kita mencari seorang perunding hartanah, bukan jurujual hartanah!!!.Ini kerana seorang jurujual, sangat bagus dalam menjual produk yang mereka ada, tapi ada segelintir mereka yang kurang peka, atau mungkin lansung tidak ambil kisah keperluan anda, masalah yang mungkin ada ada, yang penting listing yang ada dalam tangan mereka harus dijual.

Sedangkan seorang perunding hartanah, akan membantu anda, agar anda mendapat kediaman yang anda mahu, sebagaimana yang anda inginkan. Memberi perhatian dan bantuan bukan sekadar menjual kediaman, seorang perunding hartanah yang bagus, akan memberikan khidmat lepas jualan yang anda perlukan pada bila-bila masa. Bersikap telus dalam memberi pandangan dan nasihat apabila anda memerlukannya.

Apabila anda mendapat khidmat Perunding Hartanah, anda tidak perlu bimbang akan kemampuannya untuk membantu anda, kerana seorang perunding adalah seorang yang bukan sekadar bertindak sebagai penjual, tetapi juga sebagai seoang 'penasihat' dan membantu serta membimbing anda ketika membuat sebarang keputusan untuk membeli atau melabur dalam hartanah pilihan anda.

Perunding Hartanah tidak sahaja bertindak sebagai penjual, tetapi lebih dari itu mereka boleh menjadi seorang kenalan yang baik dan banyak memberi input kepada anda dari masa kesemasa ketika anda memerlukannya.KAMI ORANG YANG PERLU ANDA CARI….dimana kami merupakan sebuah syarikat milik bumiputera di Kajang yang menyediakan perkhidmatan perunding hartanah dan perkara-perkara berkaitan hartanah seperti penjualan, penyewaan, pajakan dan urusan pinjaman perumahan.bertanggungjawab untuk tugas-tugas mencari atau mendapatkan data-data hartanah. Berminat : LAN 0132854204 / http://hartanah2all.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment