Jom Tambah Duit Secara Online

Tabung oo Tabung

KLIK SINI YE !!!

Tuesday, 19 February 2013

HOT !!! TARIAN HARLEM SHAKE BAKAL PENGGANTI GANGNAM STYLE

TARIAN HARLEM SHAKE BAKAL MENJADI IKUTAN SELEPAS GANGNAM STYLE

Fenomena gangnam style bukan lagi asing bagi dunia hiburan zaman sekarang. ‘Gangnam Style’ nampak tidak berakhir disitu sahaja, jika sebelum ini tarian ala-ala menaik kuda ini menjadi fenomenan dunia, kini tiba pula giliran tarian yang semakin menjadi perhatian ramai iaitu tarian yang dipanggil ‘ Tarian Harlem Shake’. Apa itu Harlem Shake?Jika dikaji sejarah terciptanya tarian Harlem Shake, ianya merupakan satu tarian yang cukup popular pada tahun 80an di sebuah kawasan bernama Harlem di New York dan sering digunakan dalam video muzik.Di sini akan menceritakan apa itu Tarian Harlem Shake dan disertakan beberapa Video Tarian Harlem Shake.


Tarian ini nampak lebih mudah tidak seperti Gangnam Style yang sedikit rumit untuk dilakukan. Anda hanya perlu menggoyangkan bahu, pinggang dan tangan anda dengan pantas untuk melakukan Harlem Shake.Ianya dimulakan oleh seorang penari dan kemudian diikuti oleh penari-penari lain yang menari dengan gaya yang sama.

Pada tahun 2011, pemuzik elektronik, Baauer telah menggunakan nama Harlem Shake sebagai tajuk lagu muzik ciptaannya dan dua tahun selepas itu iaitu pada tahun 2013, lagu tersebut telah diguna pakai untuk tema video popular tarian Harlem Shake.
Video viral tarian Harlem Shake pertama telah dimuat naik pada 30 Januari 2013 yang menunjukkan sekumpulan lelaki memakai topeng dan baju latex menari tarian Harlem Shake.


Jom lihat aksi tarian Harlem Style 1:


Jom lihat aksi tarian Harlem Style 2:


Tarian Harlem Style ini hnya perlu menggoyangkan bahu, pinggang dan tangan yang pantas berbanding Gangnam Style yang agak susah di tarikan.

3 comments:

  1. ntah ape2 je diorang ni.. hahaha

    Jom tengok hadiah kat sini - http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/senarai-sponsor-yang-baik-hati.html

    Menarik x hadiah? Hehe
    Jom join segmen ni kalau belum.. 100 penyertaan terawal akan dapat 1pcs Sticker Fridge Magnet / 1pcs Button Badges dari @Cenderahati Akamika Gift. Dan rebut hadiah2 menarik yang lain.. ^_^

    http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh...mcm best...jap2 nk tgok apa tu...kikikik

      Delete
  2. Wahhh...menarikkk...jap nak tgok yeee.....

    ReplyDelete

Klik Tabung Ye...

Tabung oo Tabung

Kartikel Punye !!!