Sunday, 28 April 2013

Hot !!! Maksud Gwiyomi Dan Asal Usul Gwiyomi

Maksud Gwiyomi Dan Asal Usul Gwiyomi


Apa itu Gwiyomi dan apa maksud serta asal sebenar gerakan tangan gwiyomi. ‘Gwiyomi’ diinspirasikan dari gerakan tangan yang dicipta oleh ahli kumpulan BTOB iaitu Jung Ilhoon. Gerakan itu dikenali sebagai ‘Gwiyomi Player’ yang merupakan pergerakan tangan sambil mengira nombor dalam gaya yang comel. Admin juga menyediakan vedio aksi-aksi gwiyomi seantero dunia untuk pembaca bagi lebih memahami... kakakakaka .. Jom lihat gwiyomi artis malaysia seperti wawa zainal, abon dan nora danish.Demam ‘Gwiyomi’ mula melanda masyarakat Malaysia. Rata-rata, di laman Facebook ada saja video ‘Gwiyomi’ yang dirakam sendiri oleh penggemar lagu ini.

Monday, 8 April 2013

BERITA TERKINI !!! 100 BAYI MATI DIBUNUH DENGAN GUNTING DAN DISIMPAN DALAM PETI SEJUK

100 BAYI MATI DIBUNUH DENGAN GUNTING DAN DISIMPAN DALAM PETI SEJUK

Bayi baru lahir dan Bayi mati antara kisah 100 bayi mati dibunuh menggunakan gunting. Seorang graduan sekolah perubatan mendedahkan bagaimana dia melihat bayi dilahir dan dibunuh dengan gunting secara rutin di Philadelphia dan disimpan dalam peti sejuk.

Stephen Massof, 50, dari Pittsburgh, menceritakan kekejaman itu dalam perbicaraan terhadap bekas ketuanya Kermit Gosnell, Khamis lalu. Gambar menunjukkan himpunan beg plastik yang berisi bahagian tubuh bayi dalam peti sejuk di klinik Gosnell.

Tiz Zaqyah Artis Melayu Dihimpit Josiah Hogan

Tiz Zaqyah Artis Melayu Dihimpit Josiah Hogan

Tiz Zaqyah Artis Melayu Dihimpit Josiah Hogan. Baru dua tahun aktif dalam seni, nama Josiah Hogan sudah menjadi perhatian ramai. Dia yang pernah membintangi beberapa drama melayu seperti Projek Pop, Bicara Hati dan telefilem Tangisan Langsuir kini muncul mempertaruhkan lakonan mantapnya untuk drama Cinta Jangan Pergi. 


Kini ditayangkan di TV9, jam 8.30 malam setiap Sabtu dan Ahad, Josiah atau nama sebenarnya, Josiah Padilla Hogan melakonkan watak sebagai Hudd, lelaki kedua yang muncul dalam hidup Lea Soraya lakonan Tiz Zaqyah, sekali gus membuatkan gadis itu keliru untuk terus menunggu buah hatinya, Kalil lakonan Remy Ishak. 

Tuesday, 2 April 2013

HOT !!! PADAH DAN KESAN PENGGUNAAN MOUSE YANG SALAH

PADAH DAN KESAN PENGGUNAAN MOUSE YANG SALAH 


Padah !!!! Gambar Kesan Penggunaan Mouse Yang Salah (Karpal Sindrom)Cara Penggunaan Komputer Dan Mouse Yang Betul, Senaman Untuk Tangan. Bagi anda yang bekerja menggunakan komputerkesalahan dalam penggunaan mouse yang kerap atau sehari-hari akan mengakibatkan carpal tunnel syndrome / karpal sindrom (istilah dalam perubatan untuk kelainan pada otot lengan).Ngeri dan kesannya amat teruk. Walaupon nampak remeh tapi inilah hakikat yang akan di alami oleh kita semua jika tersalah langkah. Ingat dan pastikan terutamanya pada para blogger yang banyak menyumbang artikel. Disini admin ada menyediakan beberapa Gambar Kesan Penggunaan Mouse Yang Salah (Karpal Sindrom), Cara Penggunaan Komputer Dan Mouse Yang Betul, Senaman Untuk Tangan.

Monday, 1 April 2013

BERITA TERKINI !!! PENYALUR DANA TENTERA SULU DI TAHAN BAWAH AKTA SOSMA


PENYALUR DANA TENTERA SULU DI TAHAN BAWAH AKTA SOSMA
Berita Terkini !!! Mengaku memberi bantuan kewangan kepada Sultan Sulu, Jolo, selatan Filipina iaitu Sultan Muedzul Lail Tan Kiram. Pertubuhan Kebajikan Al-Ehsan Islamiyah Datuk Seri Muhammad Ridhwan Sulaiman, yang hari ini menyerah diri di Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang Jaya, ditahan di bawah Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (SOSMA).
Ketua Polis Daerah Ampang Jaya ACP Amiruddin Jamaluddin berkata Muhammad Ridhwan ditahan untuk siasatan lanjut setelah polis mengambil keterangannya.